Run2012De 29e editie van de Beatrixrun is gereden op zaterdag 28 april 2012. Dit jaar ging de Run voornamelijk door Rotterdam en omgeving.

De pauzelocatie was dit jaar extra feestelijk omdat we te gast waren in Rotterdam Charlois. Deze deelgemeente van Rotterdam bestaat 550 jaar en zorgde voor een feestelijk onthaal van de Beatrixrun.

Tijdens deze pauze hield Ed Goverde, voorzitter van Rotterdam-Charlois, een toespraak. Tijdens deze toespraak prees Ed de organisatie van de bijzondere motortoertocht en nam voorzitter Kees de Goeijer van de Beatrixrun namens de organisatie "de Gouden pin" van 550 jaar Charlois in ontvangst.
En als grote verrassing kreeg de Beatrixrun ook nog eens een gift van 550 euro van het jarige Charlois.

Kees de Goeijer bedankte de organisatie van Charlois hartelijk voor de feestelijke ontvangst en de gift. Ook bedankte Kees, Gerco Veltrop die sinds 2001 voorzitter was van de werkgroep en sinds 1995 al mee heeft gewerkt aan de organisatie van de Beatrixrun. Gerco kreeg daarvoor een speciale oorkonde. Met nadruk werd gezegd dat Gerco de organisatie van de Run niet zal verlaten en, naar wij hopen, nog jaren zijn steentje zal bijdragen!

Na het eten vertrok de stoet weer richting Pijnacker waarbij in de eerste kilometers door Charlois een open bus met muziekband 't Zootje voorop meereed.

Bekijk hier alle 623 foto's van de Run van 2012

Na afloop van de Beatrixrun ontvingen we van Ed Goverde nog een alleraardigst mailtje welke wij hieronder integraal plaatsen.

Geachte organisatie, beste mensen,

Zoals ik u in mijn ontvangsttoespraak al zei, ik vind dit eigenlijk het beste feestevenement dat wij in het kader van Charlois 550 jaar mochten beleven. Wij krijgen nog heel wat voorbij de komende maanden, maar wat vandaag letterlijk en figuurlijk voorbijkwam zal niet makkelijk worden overtroffen. Toen de stoet zijspannen de parkeerplaats opdraaide bij sporthal Wielewaal, sprongen mij de tranen werkelijk in de ogen bij het aanschouwen van zoveel blije gezichten van de kinderen en ook ouderen die u met zijn allen een prachtige dag weet te bezorgen. En na het samenzijn in de sporthal een prachtige doortocht door Charlois met de muziek voorop die er voor zorgde dat langs de route mensen spontaan begonnen te zwaaien. Ik heb er net zo veel plezier aan beleefd als u en hopelijk heeft iedereen op de terugtocht ook nog genoten van de doortocht door het centrum van Rotterdam, ook dat zal indruk hebben gemaakt. Het is een bijzonder mooi evenement waarop u met uw vrijwilligers enorm trots mag zijn, eigenlijk verdient u allemaal zo'n koninginnendaglintje. Ik hoop dat u dit nog vele jaren kunt presteren en als u nog eens deze kant op komt, Charlois is graag nog eens uw gastheer!

met vriendelijke groet,

Ed Goverde,

voorzitter Rotterdam-Charlois

portefeuille veilig en beheer buitenruimte