Op zaterdag 29 april 2017 werd de 34e editie van de Beatrixrun gereden.

De route ging dit jaar richting het Groene Hart. Maar eerst was er natuurlijk de feestelijke en uitbundige start vanuit het hart van Pijnacker. Onder begeleiding van muziek van de Drumfanfare Haaglanden gaf burgemeester Ravestein om 10.15 uur het startschot voor de 100 zijspannen met hun passagiers en de rest van de stoet.

Via Nootdorp en Zoetermeer werd naar de pauzelocatie in Boskoop (het Plantarium) gereden. Na de lunchpauze reed de stoet o.a. door Gouda terug naar Pijnacker.

Om 16.45 arriveerde de stoet, na een rit van zo’n 100 kilometer in totaal, via de Overgauwseweg en de rotonde aan de Oostlaan, weer in Pijnacker. Onder een grote belangstelling van enkele honderden toeschouwers werd weer traditioneel de zogenaamde Engelse Lus gereden. De West- en Oostlaan werden twee keer heen en weer gereden. Dit leverde weer veel getoeter, 'handjeklap' en uitbundig zwaaien op.

Uiteindelijk reed de stoet na de Engelse Lus door naar industrieterrein de Boezem alwaar bij de bedrijfshal van vervoersbedrijf van Buytene de rit werd beëindigd en de deelnemers werden herenigd met hun familie.

De organisatie van de Beatrixrun kijkt terug op een zeer succesvolle rit met heerlijk weer. Hieronder staan weer verschillende foto's.

Ochtend en pauze door Piet Thijssen

Middag en aankomst Pijnacker door Piet Thijssen

Ook Gerard van Warmerdam heeft weer mooie foto's gemaakt en online gezet. Dit zijn foto's gemaakt op het Wilsveen te Leidschendam. Foto's zijn vrij om te downloaden en gebruiken. Met dank aan Gerard.

Wij kregen als organisatie een mail van Didier die heel veel foto's heeft gemaakt bij de start van de 34e Run. Hij heeft de foto's voor ons op het internet gezet.

Ochtend en pauze door Martin Hoogslag van MFH-design

Aankomst Pijnacker door Martin Hoogslag van MFH-design

Raadhuisplein start 2017 sm

Bovenstaande panoramafoto is gemaakt op 29 april 2017 bij de start van de 34e Beatrixrun door fotograaf Martin Hoogslag. Als je op deze foto klikt dan wordt een groter formaat getoond.

33e Beatrixrun - duinen, strand en bollen

Op zaterdag 30 april 2016 is de 33e editie van de Run gereden. Dit jaar reden we naar de bollenstreek en konden we genieten van een paar prachtige bollenvelden.

Gelukkig waren de weergoden is goed gezind en bleef het de hele dag droog. Op het frisse weer waren we goed gekleed. Nadat de foto's waren gemaakt reden we o.a. via Wassenaar, door de duinen en bij Katwijk over de boulevard naar onze pauzelocatie in Teylingen. Bloembollenkweker Marinus Oskam was zo gastvrij om ons deze dag te ontvangen.

De middaglunch, die was aangeboden door AH uit Pijnacker, werd gegeten onde vrolijke klanken van muziekmakerij 't Zooitje uit Delft. Ook dit jaar waren er weer jarigen die werden toegezongen.

Daarna vertrokken we voor de middagrit en reden we via de Keukenhof bij Lisse, langs de Kaagmeren weer langzaam terug naar Pijnacker. In Zoetermeer dronken we nog wat voordat we precies om kwart voor 5 Pijnacker binnenreden en genoten van de vele honderden toeschouwers die ons toezwaaide.

Het was weer een prachtige rit waarvoor we alle inspanningen van vrijwilligers, steun van bedrijven en giften van particulieren weer erg dankbaar zijn.

En er zijn heel veel foto's (1831) om nog even na te genieten.

Beatrixrun 30 april 2016 door Gerard van Warmerdam

Graag tot volgend jaar: zaterdag 29 april 2017 voor de 34e Beatrixrun.

33e Beatrixrun from Cees Looijé on Vimeo.

33e Beatrixrun - deel 2 from Cees Looijé on Vimeo.

De "32e" Beatrixrun in 2015

Op zaterdag 25 april 2015 is de 32e editie van de Run gereden. Dit jaar mocht de nieuwe burgemeester van Pijnacker, mevrouw Francisca Ravestein, het startsein geven. Maar voordat zij dat deed had zij eerst nog een verrassing voor de secretaris van de Oranjevereniging Pijnacker, Rinie Hordijk. 

Na de start was de stoet al snel aangekomen op de fotolocatie. Na een snelle fotoronde werd weer gestart voor een tocht door Lansingerland en Rotterdam.

Dit jaar had de organisatie een bijzondere pauzelocatie gevonden. De van Ghent kazerene van het Korps Mariniers in Rotterdam was zo gastvrij om de ruim 300 deelnemers van de Beatrixrun te ontvangen. En daar was voldoende ruimte voor alle voertuigen en voor een prachtige groepsfoto op het bordes.

Beatrixrun 2015 groepsfoto

Klik op bovenstaand groepsfoto om deze te downloaden in groot formaat

Na de lunch werd de rit voortgezet door het centrum van Rotterdam, langs de havens, Maasluis, Vlaardingen en via Midden Delfland en Delft terug naar Pijnacker. Daar werd om precies kwart voor 5 gestart voor de traditionele Engelse lus over de Oost- en Westlaan. Vele honderden mensen hadden al eerder een plekje langs die laan gezocht om de rijders in te halen. Met een heerlijk zonnetje werd de rit in Pijnacker besloten.

Ook Barry Atsma is trots op de Beatrixrun

Bekijk de vele foto's die onderweg zijn gemaakt door onze fotograaf Piet Thijssen vanaf de motor:

In de ochtend

Pauze, de middagroute en aankomst in Pijnacker

Reportage door Pim Windmeijer