Fotoseries van de 35e Beatrixrun

Ochtend (door Piet Thijssen)

Ochtend (door Rolf van den Berg)

Pauzelocatie en middag (door Rolf van den Berg)

Middag en aankomst in Pijnacker (door Piet Thijssen)

Middag en aankomst in Pijnacker (door Rolf van den Berg)


Verslagen op diverse media
:

westlanders.nu

wos.nl

telstar-online.nl

Verslag van de 35e Beatrixrun

Een zonovergoten bevrijdingsdag en op veel plekken hing de Nederlanse vlag uit. Feestelijker kon de 35e editie van de Beatrixrun niet verlopen. Met bijna 100 zijspannen en enkele auto's en busjes werd een prachtige rit door het Westland gemaakt.

DSC 0002Vanaf half 9 stroomde het Raadhuisplein in Pijnacker langzaam vol met alle deelnemers. Sommige vroegen zich nog even af of ze wel op de juiste dag waren gekomen. Want de gebruikelijke feesttent stond niet op het plein. Die was dit jaar vervangen door een leegstaand winkelpand. Even zoeken dus naar de locatie om in te schrijven en lekker een bakkie te doen.

Om kwart voor 10 klonken de klanken van de Drumfanfare Haaglanden. Zij namen een mooie plek in op het plein en zorgde voor vrolijke muziek tijdens de laatste voorbereidingen voor het vertrek.
Tegelijk was burgemeester Ravestein van de gemeente Pijnacker-Nootdorp al aanwezig en maakte zij her en der een praatje met de deelnemers van deze 35e Run.

DSC 4048Om kwart over 10 was het tijd voor de start. De burgemeester telde af en de stoet kon vertrekken.
Na een rondje Pijnacker ging het in de richting van het vliegveld Rotterdam-Den Haag. Daar vlak naast was een mooie plek gevonden om de foto’s te maken. Zoals gebruikelijk van ieder zijspan één foto die dan bij terugkomst in Pijnacker klaar liggen voor alle deelnemers.

Na de fotoshoot werd weer gestart en ging het via Schiedam, Maasdijk naar het Westland. Helaas ging het vlak voor Schiedam mis en brak de stoet in twee delen. Het kostte uiteindelijk 20 minuten om het geheel weer bij elkaar te brengen. En dat betekende dat het facilitaire team, de muziekkapel en de mensen van het bedrijf Van der Valk, waar dit jaar de pauze werd gehouden, wat langer moesten wachten op de komst van de hongerige deelnemers.

Maar rond 13.00 uur reed de complete stoet het terrein van Van der valk systemen op. Muziekkapel ’t Zooitje uit Delft zorgde voor een muzikaal welkom en al snel vonden de deelnemers de weg naar de gedekte tafels. Door het oponthoud in de ochtend was de pauze dit jaar wat korter. Om kwart over 2 verliet de stoet weer het terrein van de gastheer van der Valk. Dat gebeurde overigens op een heel speciale manier. Het bedrijf had zijn opslaghallen opengesteld en een mooie ‘rijbaan’ gemaakt. Luid toeterend reden de 100 zijspannen door deze mooie bedrijfshallen en verlieten aan de voorzijde het terrein.

Via o.a. Monster, Den Haag en Wateringen reed de Run over polderwegen en door verschillende dorpskernen richting de extra ‘limonadestop’. Het mooie weer bracht deze bevrijdingsdag veel mensen naar buiten, waardoor de Run op sommige plekken veel bekijks had.

Mede door het warme weer waren er onderweg helaas enkele pechgevallen. Maar dankzij de ondersteuning van de meerijdende ANWB bus met vakkundig personeel reed de stoet toch zo goed als compleet om kwart voor 5 Pijnacker binnen. Daar stonden niet alleen de vele honderden trouwe fans te wachten. Ook stond er een prachtige oldtimer vrachtauto klaar die de stoet vooraf ging om aan het publiek aandacht te vragen voor de noodzakelijke munten voor het kunnen blijven organiseren van de Beatrixrun. Er werd gul gegeven, waarvoor de organisatie erg dankbaar is. Op naar editie 36 die wordt gereden op 4 mei 2019.

ODSC 00011 200

Hieronder staat de route. Ook dit jaar weer helemaal in Google maps gezet door Femme Verbeek. (deze Google route is niet geheel bijgewerkt aan de gereden versie 5).

Op zaterdag 29 april 2017 werd de 34e editie van de Beatrixrun gereden.

De route ging dit jaar richting het Groene Hart. Maar eerst was er natuurlijk de feestelijke en uitbundige start vanuit het hart van Pijnacker. Onder begeleiding van muziek van de Drumfanfare Haaglanden gaf burgemeester Ravestein om 10.15 uur het startschot voor de 100 zijspannen met hun passagiers en de rest van de stoet.

Via Nootdorp en Zoetermeer werd naar de pauzelocatie in Boskoop (het Plantarium) gereden. Na de lunchpauze reed de stoet o.a. door Gouda terug naar Pijnacker.

Om 16.45 arriveerde de stoet, na een rit van zo’n 100 kilometer in totaal, via de Overgauwseweg en de rotonde aan de Oostlaan, weer in Pijnacker. Onder een grote belangstelling van enkele honderden toeschouwers werd weer traditioneel de zogenaamde Engelse Lus gereden. De West- en Oostlaan werden twee keer heen en weer gereden. Dit leverde weer veel getoeter, 'handjeklap' en uitbundig zwaaien op.

Uiteindelijk reed de stoet na de Engelse Lus door naar industrieterrein de Boezem alwaar bij de bedrijfshal van vervoersbedrijf van Buytene de rit werd beëindigd en de deelnemers werden herenigd met hun familie.

De organisatie van de Beatrixrun kijkt terug op een zeer succesvolle rit met heerlijk weer. Hieronder staan weer verschillende foto's.

Ochtend en pauze door Piet Thijssen

Middag en aankomst Pijnacker door Piet Thijssen

Ook Gerard van Warmerdam heeft weer mooie foto's gemaakt en online gezet. Dit zijn foto's gemaakt op het Wilsveen te Leidschendam. Foto's zijn vrij om te downloaden en gebruiken. Met dank aan Gerard.

Wij kregen als organisatie een mail van Didier die heel veel foto's heeft gemaakt bij de start van de 34e Run. Hij heeft de foto's voor ons op het internet gezet.

Ochtend en pauze door Martin Hoogslag van MFH-design

Aankomst Pijnacker door Martin Hoogslag van MFH-design

Raadhuisplein start 2017 sm

Bovenstaande panoramafoto is gemaakt op 29 april 2017 bij de start van de 34e Beatrixrun door fotograaf Martin Hoogslag. Als je op deze foto klikt dan wordt een groter formaat getoond.

33e Beatrixrun - duinen, strand en bollen

Op zaterdag 30 april 2016 is de 33e editie van de Run gereden. Dit jaar reden we naar de bollenstreek en konden we genieten van een paar prachtige bollenvelden.

Gelukkig waren de weergoden is goed gezind en bleef het de hele dag droog. Op het frisse weer waren we goed gekleed. Nadat de foto's waren gemaakt reden we o.a. via Wassenaar, door de duinen en bij Katwijk over de boulevard naar onze pauzelocatie in Teylingen. Bloembollenkweker Marinus Oskam was zo gastvrij om ons deze dag te ontvangen.

De middaglunch, die was aangeboden door AH uit Pijnacker, werd gegeten onde vrolijke klanken van muziekmakerij 't Zooitje uit Delft. Ook dit jaar waren er weer jarigen die werden toegezongen.

Daarna vertrokken we voor de middagrit en reden we via de Keukenhof bij Lisse, langs de Kaagmeren weer langzaam terug naar Pijnacker. In Zoetermeer dronken we nog wat voordat we precies om kwart voor 5 Pijnacker binnenreden en genoten van de vele honderden toeschouwers die ons toezwaaide.

Het was weer een prachtige rit waarvoor we alle inspanningen van vrijwilligers, steun van bedrijven en giften van particulieren weer erg dankbaar zijn.

En er zijn heel veel foto's (1831) om nog even na te genieten.

Beatrixrun 30 april 2016 door Gerard van Warmerdam

Graag tot volgend jaar: zaterdag 29 april 2017 voor de 34e Beatrixrun.

33e Beatrixrun from Cees Looijé on Vimeo.

33e Beatrixrun - deel 2 from Cees Looijé on Vimeo.