Bekijk de foto's van de 36e Beatrixrun in 2019

Foto's gemaakt door Piet Thijssen

Foto's gemaakt door Rolf van den Berg - deel 1

Foto's gemaakt door Rolf van den Berg - deel 2

Foto's gemaakt door Rolf van den Berg - deel 3

Foto's gemaakt door Martin Planken bij de pauzeplaats - kantoor Aegon

Video door Cees van de Bovenkamp

Op zaterdag 4 mei is, met soms wat gure weer-omstandigheden, de 36e Beatrixrun gereden. Gelukkig bleef het onderweg beperkt tot enkele korte fikse buien en scheen tussendoor de zon ook regelmatig.

Deze rit was vooraf extra in het nieuws gekomen omdat het mogelijk de laatste Beatrixrun zou worden. De reden daarvan was dat de politie dit jaarlijkse evenement niet langer kon begeleiden. Gelukkig is dit probleem begin april opgelost en kon de organisatie zich volop richten op de 36e editie én de toekomst van de Run.

Bekijk de foto's van de start (door Ferry Jansen)

Op zaterdagochtend 4 mei stroomde het Raadhuisplein vanaf half 9 vol met de zijspannen en de passagiers. Zoals altijd waren de medewerkers van de Run en de Oranjevereniging al sinds vrijdag hard aan het werk om er weer een geslaagde dag van te maken. Want er komt een hoop bij kijken om ca 350 mensen veilig in een één lange stoet over een mooie route te leiden. Met natuurlijk de nodige pauzes en een feestelijke start.
De samenkomst van zijspanrijders, organisatie, passagiers, vrienden en familie is ieder jaar altijd een heerlijk weerzien. Er wordt gezoend, geknuffeld en bijgepraat. In de (feest)tent van de Oranjevereniging schreven deelnemers zich weer in, werd er een bak koffie genuttigd en rond kwart voor 10 meldde zich de Drumfanfare Haaglanden op het plein.
Nadat de drumfanfare de sfeer er goed in had gebracht was het al snel tijd voor vertrek. Dit jaar gaf de wethouder het startsein en vertrok de lange stoet van 100 zijspanmotoren begeleid door politie en verkeersregelaars onder grote belangstelling richting Nootdorp.

Hieronder staat een foto-filmverslag gemaakt door Ferry Jansen (waarvoor dank).

Fotoseries van de 35e Beatrixrun

Ochtend (door Piet Thijssen)

Ochtend (door Rolf van den Berg)

Pauzelocatie en middag (door Rolf van den Berg)

Middag en aankomst in Pijnacker (door Piet Thijssen)

Middag en aankomst in Pijnacker (door Rolf van den Berg)


Verslagen op diverse media
:

westlanders.nu

wos.nl

telstar-online.nl

Verslag van de 35e Beatrixrun

Een zonovergoten bevrijdingsdag en op veel plekken hing de Nederlanse vlag uit. Feestelijker kon de 35e editie van de Beatrixrun niet verlopen. Met bijna 100 zijspannen en enkele auto's en busjes werd een prachtige rit door het Westland gemaakt.

DSC 0002Vanaf half 9 stroomde het Raadhuisplein in Pijnacker langzaam vol met alle deelnemers. Sommige vroegen zich nog even af of ze wel op de juiste dag waren gekomen. Want de gebruikelijke feesttent stond niet op het plein. Die was dit jaar vervangen door een leegstaand winkelpand. Even zoeken dus naar de locatie om in te schrijven en lekker een bakkie te doen.

Om kwart voor 10 klonken de klanken van de Drumfanfare Haaglanden. Zij namen een mooie plek in op het plein en zorgde voor vrolijke muziek tijdens de laatste voorbereidingen voor het vertrek.
Tegelijk was burgemeester Ravestein van de gemeente Pijnacker-Nootdorp al aanwezig en maakte zij her en der een praatje met de deelnemers van deze 35e Run.

DSC 4048Om kwart over 10 was het tijd voor de start. De burgemeester telde af en de stoet kon vertrekken.
Na een rondje Pijnacker ging het in de richting van het vliegveld Rotterdam-Den Haag. Daar vlak naast was een mooie plek gevonden om de foto’s te maken. Zoals gebruikelijk van ieder zijspan één foto die dan bij terugkomst in Pijnacker klaar liggen voor alle deelnemers.

Na de fotoshoot werd weer gestart en ging het via Schiedam, Maasdijk naar het Westland. Helaas ging het vlak voor Schiedam mis en brak de stoet in twee delen. Het kostte uiteindelijk 20 minuten om het geheel weer bij elkaar te brengen. En dat betekende dat het facilitaire team, de muziekkapel en de mensen van het bedrijf Van der Valk, waar dit jaar de pauze werd gehouden, wat langer moesten wachten op de komst van de hongerige deelnemers.

Maar rond 13.00 uur reed de complete stoet het terrein van Van der valk systemen op. Muziekkapel ’t Zooitje uit Delft zorgde voor een muzikaal welkom en al snel vonden de deelnemers de weg naar de gedekte tafels. Door het oponthoud in de ochtend was de pauze dit jaar wat korter. Om kwart over 2 verliet de stoet weer het terrein van de gastheer van der Valk. Dat gebeurde overigens op een heel speciale manier. Het bedrijf had zijn opslaghallen opengesteld en een mooie ‘rijbaan’ gemaakt. Luid toeterend reden de 100 zijspannen door deze mooie bedrijfshallen en verlieten aan de voorzijde het terrein.

Via o.a. Monster, Den Haag en Wateringen reed de Run over polderwegen en door verschillende dorpskernen richting de extra ‘limonadestop’. Het mooie weer bracht deze bevrijdingsdag veel mensen naar buiten, waardoor de Run op sommige plekken veel bekijks had.

Mede door het warme weer waren er onderweg helaas enkele pechgevallen. Maar dankzij de ondersteuning van de meerijdende ANWB bus met vakkundig personeel reed de stoet toch zo goed als compleet om kwart voor 5 Pijnacker binnen. Daar stonden niet alleen de vele honderden trouwe fans te wachten. Ook stond er een prachtige oldtimer vrachtauto klaar die de stoet vooraf ging om aan het publiek aandacht te vragen voor de noodzakelijke munten voor het kunnen blijven organiseren van de Beatrixrun. Er werd gul gegeven, waarvoor de organisatie erg dankbaar is. Op naar editie 36 die wordt gereden op 4 mei 2019.

ODSC 00011 200

Hieronder staat de route. Ook dit jaar weer helemaal in Google maps gezet door Femme Verbeek. (deze Google route is niet geheel bijgewerkt aan de gereden versie 5).

Op zaterdag 29 april 2017 werd de 34e editie van de Beatrixrun gereden.

De route ging dit jaar richting het Groene Hart. Maar eerst was er natuurlijk de feestelijke en uitbundige start vanuit het hart van Pijnacker. Onder begeleiding van muziek van de Drumfanfare Haaglanden gaf burgemeester Ravestein om 10.15 uur het startschot voor de 100 zijspannen met hun passagiers en de rest van de stoet.

Via Nootdorp en Zoetermeer werd naar de pauzelocatie in Boskoop (het Plantarium) gereden. Na de lunchpauze reed de stoet o.a. door Gouda terug naar Pijnacker.

Om 16.45 arriveerde de stoet, na een rit van zo’n 100 kilometer in totaal, via de Overgauwseweg en de rotonde aan de Oostlaan, weer in Pijnacker. Onder een grote belangstelling van enkele honderden toeschouwers werd weer traditioneel de zogenaamde Engelse Lus gereden. De West- en Oostlaan werden twee keer heen en weer gereden. Dit leverde weer veel getoeter, 'handjeklap' en uitbundig zwaaien op.

Uiteindelijk reed de stoet na de Engelse Lus door naar industrieterrein de Boezem alwaar bij de bedrijfshal van vervoersbedrijf van Buytene de rit werd beëindigd en de deelnemers werden herenigd met hun familie.

De organisatie van de Beatrixrun kijkt terug op een zeer succesvolle rit met heerlijk weer. Hieronder staan weer verschillende foto's.

Ochtend en pauze door Piet Thijssen

Middag en aankomst Pijnacker door Piet Thijssen

Ook Gerard van Warmerdam heeft weer mooie foto's gemaakt en online gezet. Dit zijn foto's gemaakt op het Wilsveen te Leidschendam. Foto's zijn vrij om te downloaden en gebruiken. Met dank aan Gerard.

Wij kregen als organisatie een mail van Didier die heel veel foto's heeft gemaakt bij de start van de 34e Run. Hij heeft de foto's voor ons op het internet gezet.

Ochtend en pauze door Martin Hoogslag van MFH-design

Aankomst Pijnacker door Martin Hoogslag van MFH-design

Raadhuisplein start 2017 sm

Bovenstaande panoramafoto is gemaakt op 29 april 2017 bij de start van de 34e Beatrixrun door fotograaf Martin Hoogslag. Als je op deze foto klikt dan wordt een groter formaat getoond.